+31 (0)6 14 56 23 99 info@langeveldcoaching.nl

Samenwerken in een win-win situatie aan de hoogste kwaliteit

Account Coaching

 

Het rendement van commerciële afdelingen wordt steeds belangrijker. Account Coaching is dé manier om de rendementsdoelstellingen te realiseren en tegelijkertijd de klantverwachtingen te overtreffen.

 

Ontwikkelingen in klantcontact

Vroeger was de verkoper gericht op het doen van transacties. De klant had een product of dienst nodig en de verkoper vroeg hier een vergoeding voor. Daarna werd het onderscheidend vermogen van een product of dienst belangrijker dan de prijs. Het ging om content. Tegenwoordig is de vraag van de klant belangrijker dan het aanbod van de leverancier. Consultative Selling is hierop sinds een jaar of tien het antwoord. De verkoper adviseert de klant over het best passende product en vervult steeds meer de rol van adviseur in plaats van verkoper. Disruptie is de nieuwe standaard. Nieuwe bedrijfsmodellen en samenwerkingen halen de bestaande economie overhoop. De wereld verandert sneller dan ooit. Wat betekent dit voor de invulling van de functie van verkoper? Wat verwacht de klant en hoe speel je daar adequaat op in?

 

Account coaching is het antwoord

De ontwikkelingen in klantcontact vragen om een volledig nieuwe benadering. Een benadering gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarbij beide partijen inzicht hebben in elkaars zekerheden en onzekerheden. Met als doel een win-win situatie. De verkoper neemt hierbij een gelijkwaardige positie in ten opzichte van de klant als Account Coach. Samen met de klant toegevoegde waarde ontwikkelen, daar gaat het om. Co-creatie als uitgangspunt om kwaliteit te leveren en (weer) met plezier te werken. Vooral dat plezier is belangrijk! Met Account Coaching bereik je met plezier mooie resultaten.

 

Kenmerken Account Coaching:

  • Als Account Coach heb je een gelijkwaardige positie ten opzichte van de klant
  • Er is een basis van wederzijds vertrouwen
  • De focus ligt op werken in een win-winsituatie
  • De aanpak is systemisch werken
  • Als Account Coach beheers je essentiële coaching vaardigheden
  • De kracht van Account Coaching is plezier en co-creatie

Ja, ik wil meer informatie over Account Coaching!